Laatste keer Mintjens over De Bosuil, Antwerp en Gheysens: Verkoop nooit, jamais

Laatste keer Mintjens over De Bosuil, Antwerp en Gheysens: "Verkoop nooit, jamais"

21-12-2023 10:40
67

Tania Mintjens wil een laatste keer vertellen over Royal Antwerp FC en de gronden van De Bosuil. Mintjens is in een uitgebreid interview aan Het Belang van Limburg openhartig over de gang van zaken tussen Mintjens, voorzitter Paul Gheysens en The Great Old.

Mintjens vertelt dat er rondom de situatie van de grond van het stadion van Antwerp, veel onwaarheden over haar zijn gepubliceerd. Er is één ding waar de media volgens Mintjens wel gelijk in heeft. “Een ding is wel juist: ik ben een koppige Kempense”, citeert Het Belang van Limburg Mintjens.

Mintjens deelt dat zij zelf eigenlijk niet van plan was om nogmaals te spreken over het stadiondossier van Antwerp. Haar vrienden en familie vonden dat zij de situatie moest opklaren omdat ze in een kwaad daglicht gezet werd. “Mijnheer Gheysens heeft me in volle viering voor iedereen die het horen wilde afgeschilderd als het probleem Mintjens”, vertelt Mintjens.

Mintjens meent dat de beschuldigingen van Gheysens erg hard aankwamen vlak nadat Antwerp kampioen was gewonnen van de Jupiler Pro League. “Het was alsof naast Brabo op de Grote Markt de guillotine al klaarstond, of de brandstapel”, deelt Mintjens.

Mintjens geeft aan dat zij meerdere malen Royal Antwerp FC uit zwaar weer heeft geholpen. Mintjens ziet zichzelf als de beste garantie voor het voortbestaan van de club. “Ik verkoop nooit. Jamais. Niet aan de stad, niet aan Gheysens, aan niemand. En als ik sterf, mag mijn zoon die grond óók niet verkopen. Dat is al allemaal officieel vastgelegd. Ik ben de beste garantie dat de club altijd zal kunnen blijven voetballen op dat plein. Als iemand anders de gronden in handen zou krijgen, ben ik daar niet zo gerust in”, besluit Mintjens.