'Mogelijke wetswijziging brengt toekomst Lukaku in Serie A in gevaar'

'Mogelijke wetswijziging brengt toekomst Lukaku in Serie A in gevaar'

21-12-2023 07:35
1

Romelu Lukaku en AS Roma komen mogelijk in de problemen. Het groeidecreet, dat belastingvoordelen geeft aan buitenlanders die in dienst zijn in Italië, wordt mogelijk afgeschaft. Dat zou de kostenpost van Lukaku zijn salaris de lucht in schieten voor de club uit Rome. Dat meldt Het Belang van Limburg.

De wet is in werking gesteld om de uitstroom van hoogopgeleiden tegen te gaan. Voetbalclubs profiteren echter ook van de wet en daardoor loopt de overheid zwaar in de kosten terwijl slechts 15.000 personen er voordeel uit halen. Nu ontstaat er in Italië steeds meer discussie over het behoud van de wet in tijden van inflatie en hoge leefkosten.

De wet is überhaupt een onmisbare schakel in Lukaku zijn voetballoopbaan geweest. Alleen door de wet kon Internazionale de Rode Duivel een salaris bieden dat in 2019 niet veel onder deed aan het loon dat de spits bij Manchester United verdiende.

Lukaku speelt momenteel op huurbasis voor AS Roma. De spits staat nog onder contract bij Chelsea tot en met 2026.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.