Sergi Roberto helpt Barcelona in het slot voorbij hekkensluiter

Sergi Roberto helpt Barcelona in het slot voorbij hekkensluiter

20-12-2023 21:02
1

FC Barcelona heeft ternauwernood het derde puntenverlies op rij voorkomen in La Liga. Sergi Roberto was bij één van zijn zeldzame basisplaatsen de gevierde man tegen hekkensluiter Almería: 3-2.

Barça maakt bepaald niet zijn beste fase van het seizoen door. De ploeg van Xavi verloor van Girona en speelde gelijk tegen Valencia in La Liga en tussendoor was Royal Antwerp FC te sterk in de Champions League. Tegen Almería moesten de Catalanen het bovendien zonder spelmakers Frenkie de Jong (schorsing) en Pedri (blessure) stellen.

Sergi Roberto, die officieel de eerste aanvoerder is van Barça en meteen de band droeg, mocht daardoor aan de aftrap verschijnen. Hij vormde een middenveld met Ilkay Gündogan en Fermín López. Roberto eiste in de slotfase een hoofdrol op. 

Aanvankelijk leek er weinig aan de hand voor Barcelona. Raphinha brak na iets meer dan een halfuur de ban, nadat hij eenvoudig kon afronden na een hoekschop. Nog voor rust kwam Almería echter weer langszij. 

Met een fraaie kopbal zorgde Roberto na een uur voor de nieuwe voorsprong van de thuisploeg. Weer knokten de bezoekers zich terug doordat Inaki Peña een hoge bal losliet. Roberto schoot zijn doelman en Barcelona echter te hulp. Het kind van de club tekende in de slotfase voor de 3-2 na een fraai balletje van Robert Lewandowski. Roberto was zelfs nog dicht bij een hattrick, maar hij raakte de lat.