Vanhoutte (Union) over duel tegen Eupen: Verwachten warm onthaal

Vanhoutte (Union) over duel tegen Eupen: "Verwachten warm onthaal"

20-12-2023 12:05 Laatste update: 12:12
1

Union Saint-Gilloise neemt het zaterdag op in en tegen Eupen in de Jupiler Pro League. Hoewel de Brusselaars het jaar al zeker als leider zullen afsluiten, willen ze op hun hoede zijn voor de verre verplaatsing. Charles Vanhoutte blikt vooruit op de aankomende wedstrijd.

Vanhoutte groeide uit tot sterkhouder op het middenveld bij Union. "We moeten nog twee wedstrijden afwerken, maar ik denk dat we zo laat in het jaar nog stevig in onze schoenen staan", aldus Vanhoutte in Het Laatste Nieuws.

De 25-jarige middenvelder wil Eupen zeker niet onderschatten. "Hoewel het Am Kehrweg koud kan zijn verwachten we een warm onthaal", zegt Vanhoutte. "Ik weet dat het cliché is, maar we bekijken het van match tot match en op die manier blijft iedereen scherp", voegt hij toe.

Vanhoutte kon tot zijn spijt niet deelnemen tijdens de wedstrijd tegen Liverpool FC, omwille van een gele schorsing. "Ik was heel blij met de overwinning, maar moet toegeven dat toekijken langs de zijlijn mij veel meer stress gaf dan op het veld te staan. De match toonde wel onze goede ingesteldheid aan, dat moeten we in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop behouden", besluit Vanhoutte.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.