Club van Mangala en Origi stelt nieuwe coach voor: Espírito Santo neemt roer over

Club van Mangala en Origi stelt nieuwe coach voor: Espírito Santo neemt roer over

20-12-2023 11:22 Laatste update: 11:54
1

Nottingham Forest heeft woensdagochtend Nuno Espírito Santo gepresenteerd. De Portugees moet de club van Orel Mangala en Divock Origi, die nu zeventiende staat in de Premier League, behoeden voor degradatie. 

Nottingham laat via de officiële kanalen weten dat Santo het stokje overneemt van Steve Cooper. De Engelsman werd begin deze week ontslagen. Cooper wist in 2022 met Forest te promoveren én het afgelopen seizoen in de Premier League te blijven, maar de resultaten waren dit seizoen teleurstellend.

Santo heeft de nodige ervaring in de Premier League en was al actief als manager van Wolverhampton Wanderers (2017-2021) en Tottenham Hotspur (2021). De Portugees was het afgelopen anderhalf jaar actief bij Al-Ittihad en werd in november ontslagen. 

De nieuwe manager kan direct de borst natmaken: Forest heeft een zwaar schema in december en januari en treft onder meer Newcastle United, Manchester United en Arsenal in de Premier League. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.