Saelemaekers herboren bij Bologna, straks naar het EK met Rode Duivels?

Saelemaekers herboren bij Bologna, straks naar het EK met Rode Duivels?

20-12-2023 10:06 Laatste update: 10:45
6

Alexis Saelemaeckers lijkt zijn draai helemaal teruggevonden te hebben in de Serie A. De 24-jarige winger speelt tegenwoordig voor Bologna FC, waar voormalig Italiaans international Thiago Motta trainer is. Saelemaeckers vond naar eigen zeggen zijn glimlach terug bij Bologna.

Bij AC Milan leek de polyvalente winger zijn voetbalplezier verloren te hebben, vooral het laatste seizoen waar hij de basis vaker dan hem lief was moest inruilen voor de bank. "Ik had alle vreugde verloren in dat laatste jaar Milaan", citeert Het Laatste Nieuws Saelemaekers.

Motta maakte hem terug belangrijk, wat Saelemaekers vertrouwen opnieuw een boost gaf. "Wat hij me allemaal vertelde, had ik van een coach nog nooit gehoord. Het deed me weer lachen", aldus de ex-Anderlecht-speler. "Ik hoop dat ik deze glimlach mag bewaren", besluit hij.

Indien Saelemaekers deze vorm kan vasthouden komt het EK met de bij de Rode Duivels nadrukkelijk in beeld voor hem. "Tedesco weet dat ik overal wil spelen, links- en rechtsachter, op het middenveld of de flanken, zolang het maar niet centraal vanachter is dat ik moet spelen", lacht Saelemaekers. Ook de bondscoach apprecieert zijn polyvalentie, maar zou hem vooral als rechtsachter zien.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.