Dortmund met kater aan kerstmaal, basisklant Meunier kan het niet verhelpen

19-12-2023 22:29 Laatste update: 22:30

Borussia Dortmund heeft zijn laatste wedstrijd van 2023 niet weten te winnen. Die Schwarzgelben, bij wie Thomas Meunier voor de derde keer op rij in de basis stond, speelden thuis met 1-1 gelijk tegen FSV Mainz. De malaise houdt daardoor aan.

Dortmund wist geen van zijn laatste vijf officiële duels te winnen, maar hoopte het jaar toch nog goed af te sluiten in de thuiswedstrijd tegen FSV Mainz. Met Meunier aan de aftrap was de start voor de thuisploeg. Na iets minder dan een half uur krulde Julian Brandt op fraaie wijze een vrije trap in het doel. Kort voor rust kwamen de bezoekers weer langszij. Phillipp Mwene slingerde een afgeslagen hoekschop opnieuw voor het doel en Sepp Van den Berg wist binnen te werken. De 21-jarige Nederlandse verdediger wordt gehuurd van Liverpool.

In de tweede helft wist Dortmund het verschil niet meer te maken. In blessuretijd, toen Meunier al een tiental minuten naar de kant was gehaald, werd nog wel een doelpunt van Gio Reyna afgekeurd vanwege buitenspel. Door de remise dreigt Dortmund verder achterop te raken in de Bundesliga. Die Borussen staan momenteel vijfde. VfB Stuttgart, dat op de felbegeerde vierde plaats staat, heeft vijf punten meer en komt nog in actie. Eerder op de avond liet nummer drie RB Leipzig al wel punten liggen, ondanks een doelpunt van Loïs Openda.