Courtois over incident met Tedesco: “Hij wilde alles naar de pers brengen”

Courtois over incident met Tedesco: “Hij wilde alles naar de pers brengen”

19-12-2023 18:01
46

Thibaut Courtois heeft voor het eerst openlijk gesproken over zijn conflict met bondscoach Domenico Tedesco. In Sporza benadrukt de doelman dat hij niet van plan is om de nationale ploeg vaarwel te zeggen. Echter, er moet eerst een gesprek plaatsvinden om zaken uit te praten tussen de twee.

Courtois verliet het Belgische trainingskamp in juni nadat Romelu Lukaku, in plaats van hem, de aanvoerdersband had gekregen tegen Oostenrijk. Hij klaagde over een gebrek aan respect van Tedesco. In een gesprek met Sporza onthult Courtois zijn kant van het verhaal.

"Het hele verhaal is veel genuanceerder dan alleen de kwestie van de aanvoerdersband." Hij bekritiseert het gebrek aan communicatie met Tedesco tijdens de bewuste week: "Ondanks mijn aanwezigheid vanaf maandag heeft de bondscoach niet één keer met mij gesproken, behalve een minuutje voor een training om te informeren naar mijn situatie in Madrid. Dat voelde al vreemd aan."

Courtois uit verder zijn frustratie over het gebrek aan erkenning vanuit de federatie en de trainer. "Het gebrek aan waardering deed iets met me." Hij benadrukt dat na het incident geen verzoeningsgesprek heeft plaatsgevonden en klinkt toch teleurgesteld in Tedesco's houding. "De coach deed geen moeite om tot een oplossing te komen. Hij wilde alles naar de pers brengen. Dat kan niet, aangezien het om een privégesprek ging. Tedesco beweert eerlijk te zijn, maar dat klopt niet." Courtois erkent zijn vertrek als een fout maar betreurt het gebrek aan inspanning van de coach om het conflict op te lossen.