“Als Union dit jaar geen kampioen wordt, zullen ze het nooit meer worden”

“Als Union dit jaar geen kampioen wordt, zullen ze het nooit meer worden”

19-12-2023 17:40
17

De analisten van La Tribune, het Waalse equivalent van Extra Time, erkennen de indrukwekkende prestaties van Union Saint-Gilloise. Ze delen de mening dat Union de titel verdient voor hun consistente prestaties in de afgelopen tweeënhalf jaar.

"Zonder de play-offs zouden ze al twee seizoenen kampioen zijn”, klinkt het bij Marc Wilmots, geciteerd door RTBF. Er bestaat echter bezorgdheid over de play-offs en het verlies van spelers door evenementen zoals de African Cup of Nations.

Philippe Albert benadrukt de opmerkelijke consistentie van Union ondanks veranderingen in het team en de staf. Hij vreest er wel voor dat het nu stilletjes aan zal moeten gebeuren. Ook voor de moraal binnen de club hoog te houden. "Als ze dit jaar geen kampioen zijn, zullen ze het nooit meer worden." De analisten hopen alvast op succes voor Union: "Ze verdienen een trofee, want qua consistentie zijn ze al tweeënhalf jaar de beste ploeg." 

"Je moet ook rekening houden met alle spelers die vertrokken zijn, het feit dat ze drie coaches hebben gehad in drie jaar, hoeveel clubs zouden deze tornado hebben doorstaan?" besluit Philippe Albert.