Denkt Vanhaezebrouck al aan pensioen? “Alles kan, ook stoppen”

Denkt Vanhaezebrouck al aan pensioen? “Alles kan, ook stoppen”

18-12-2023 14:17
10

Hein Vanhaezebrouck draait al jaren mee als trainer in de Belgische Eerste Klasse. Komt daar binnenkort verandering in? In een interview met Het Laatste Nieuws somt Vanhaezebrouck zijn opties voor de toekomst op. Stoppen als T1 behoort tot die opties.

Vanhaezebrouck viel maandag in de prijzen. De trainer van KAA Gent won de Trofee Raymond Goethals. Naar aanleiding van die prijs werd hij geïnterviewd. Gilles De Bilde vroeg zich af hoelang en hoe graag Vanhaezebrouck nog trainer wil zijn. "Een houdbaarheidsdatum is moeilijk. Ik heb ooit over een potje preparé gesproken. Dus dat ga ik niet meer goed", grapte de trainer van KAA Gent.

In februari van volgend jaar mag Vanhaezebrouck 60 kaarsjes uitblazen. Hij is momenteel bezig aan zijn laatste contractjaar bij KAA Gent. “We hebben al eens samengezeten. Maar ik heb daar nog niks duidelijk over gezegd. Bij mij kan alles: verder doen, stoppen kan, elders kan. Ik word bijna 60, dus ik zie wel”, aldus Vanhaezebrouck.

Na zijn spelerscarrière ging Vanhaezebrouck in 2000 aan de slag als assistent van Georges Leekens bij Lokeren. Later werd hij T2 onder Paul Put. Nadien ging hij op eigen benen staan bij de tweedeklasser Ingelmunster. In 2006 maakte hij voor het eerst echt naam als trainer. Hij hielp KV Kortrijk aan promotie naar Eerste Klasse. Een doortocht bij KRC Genk werd daarna geen succes. Via opnieuw Kortrijk kwam Vanhaezebrouck bij KAA Gent terecht. Die club hielp hij aan de Belgische landstitel. Nadien wekte hij een jaar bij Anderlecht om uiteindelijk terug bij Gent te belanden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.