'Prikkelend transfernieuws uit Duitsland: RB Leipzig mengt zich voor Sancho'

'Prikkelend transfernieuws uit Duitsland: RB Leipzig mengt zich voor Sancho'

18-12-2023 13:29

RB Leipzig gaat zich mengen in de strijd om Jadon Sancho, meldt BILD. Er worden momenteel gesprekken gevoerd over het salaris van de Engelsman, die in aanmerking komt voor een verhuurperiode.

Het verhaal van Sancho bij Manchester United is bekend: de aanvaller kreeg het aan stok met manager Erik ten Hag, haalde publiekelijk naar hem uit en weigerde sindsdien om zijn excuses aan te bieden. Sindsdien is Sancho geen onderdeel meer van de United-selectie, terwijl The Red Devils hem deze winter graag van de hand doen.

Sancho werd daardoor al gelinkt aan zijn oude club Borussia Dortmund, terwijl ook het Midden-Oosten, Juventus en FC Barcelona voorzichtig als mogelijke bestemmingen werden genoemd. Nu mengt Leipzig zich dus ook in de strijd om Sancho, weet BILD. Die Roten Bullen lijken al in gesprek met de betrokken partijen over een mogelijke huurdeal.

Het salaris van Sancho kan wel nog een struikelblok vormen: de Engelsman verdient maar liefst twintig miljoen euro per jaar bij Manchester United. Bij Leipzig kan Sancho samen gaan spelen met Xavi Simons, die dan waarschijnlijk ook één van zijn concurrenten wordt. Leipzig speelt namelijk in een 4-2-2-2-systeem, waarin Simons één van de twee aanvallende middenvelders is.