VP 11: De Cuyper tegen zijn voet, nieuw fenomeen staat op bij Antwerp

VP 11: De Cuyper tegen zijn voet, nieuw fenomeen staat op bij Antwerp

18-12-2023 13:00 Laatste update: 21:45
6

Met nog twee speeldagen te gaan in dit kalenderjaar steken enkele spelers een tandje bij. Deze elf maakten grote sier in het afgelopen weekend. 

Bolat blijft koel
Westerlo boekte een broodnodige zege in de kelder van het klassement. Eupen raakte niet voorbij Sinan Bolat, die een foutloze wedstrijd keepte.

De Cuyper op rechts
RWDM hield de deur aardig op slot tegen STVV, onder meer met dank aan Youssouf Koné. Vooral in de duels kan hij zijn mannetje staan. Dat laatste geldt ook voor Damien Marcq, al was de Waalse derby wel een draak van een wedstrijd.

Op de rechterkant kiezen we opvallend genoeg voor Maxim De Cuyper. Zelfs tegen zijn voet geeft de verdediger van Club Brugge geen krimp. Op links was Loïc Lapoussin opnieuw één van de gevaarlijkste spelers van Union.

Technisch middenveld
Bij KRC Genk was Bilal El Khannouss zonder meer de uitblinker. Hij strooide weer met briljante passes tegen een stuurloos KV Kortrijk. Theo Leoni scoorde bij Anderlecht, maar viel vooral op door zijn zuivere passing onder druk.

Bij Westerlo is Nicolas Madsen eindelijk terug in vorm. De middenvelder speelt nog geen topseizoen, maar zijn twee goals tegen Eupen kunnen van levensbelang zijn.

Fenomeen bij Antwerp
Voorin kunnen we moeilijk om Makhtar Gueye heen. Zijn twee doelpunten trokken RWDM over de streep tegen STVV.

Bij Antwerp is George Ilenikhena stilaan een fenomeen. De supersub deed het weer en maakte de gelijkmaker tegen Anderlecht. Joseph Paintsil miste ei zo na een hattrick voor KRC Genk, maar mag toch op een geslaagd weekend terugkijken.