Real Madrid loopt verder uit op Barça, domper voor PSG door David

17-12-2023 23:10
1

Real Madrid is in ieder geval voor één dag weer koploper in Spanje. Door een ruime overwinning op Villarreal gaat De Koninklijke over Girona, dat maandag in actie komt, heen. Internazionale heeft tegelijkertijd gewonnen van SS Lazio, terwijl Paris Saint-Germain een overwinning in blessuretijd uit handen gaf.

Real Madrid - Villarreal 4-1
In eigen huis had Real geen kind aan Villarreal. Na een geweldig balletje van Luka Modric kopte Jude Bellingham de thuisploeg na 25 minuten op voorsprong. Het was voor de Engelsman al zijn dertiende La Liga-goal van het seizoen. Na een VAR-moment wist Rodrygo de marge in de eerste helft nog te verdubbelen. In het tweede bedrijf liep de score uiteindelijk op tot 4-1, ondanks dat José Luis Morales aanvankelijk nog de 2-1 maakte namens de bezoekers. Door de overwinning gaat Real dus weer aan kop in La Liga. Daar kan Girona maandag echter alweer verandering in brengen, als het thuis speelt tegen Deportivo Alaves.

SS Lazio - Inter 0-2
Inter boekte een belangrijke overwinning in Rome. Lazio en Inter maakten er samen een interessant duel van, dat heen en weer ging. Lautaro Martínez en Marcus Thuram, de spitsen van de bezoekers, waren uiteindelijk verantwoordelijk voor de goals, waardoor stevig aan kop blijft in de Serie A. Het gat met achtervolger Juventus is namelijk vier punten.

Lille OSC - PSG 1-1
Paris Saint-Germain had het zeker niet makkelijk in Lille. Toch dachten de Parijzenaren met een minimale zege huiswaarts te kunnen gaan keren, door een benutte strafschop van Kylian Mbappé. Niets bleek echter minder waar: diep in blessuretijd maakte Lille gelijk, na knullig balverlies van Marco Asensio en matig keeperswerk van Gianluigi Donnarumma. Op de ranglijst heeft dat echter geen grote gevolgen voor PSG: de Franse kampioen staat nog altijd ruim aan kop, met vijf punten meer dan nummer twee OGC Nice.