Onana nuanceert kritiek die hij krijgt bij Manchester United

Man United-goalie countert kritiek: "Plots de slechtste ter wereld?"

17 december om 23:00

André Onana kan zich niet volledig vinden in de kritiek die hij krijgt, zo stelt de doelman van Manchester United in gesprek met Sky Sports. De man uit Kameroen is kritisch op zijn eerste maanden in Engeland, maar nuanceert tegelijkertijd het beeld dat van hem geschetst wordt de laatste tijd.

Onana krijgt de laatste tijd veel kritiek te verwerken. Roy Keane, voormalig middenvelder van Manchester United en tegenwoordig analist, bestempelde de doelman recent als grootste teleurstelling van de afgelopen transferzomer. "Kritiek is prima, daar moet ik mee om kunnen gaan", reageert Onana. "Dat is de prijs die je betaalt als je keeper bent bij Manchester United, een van de grootste clubs ter wereld. Als het niet goed gaat, krijg je dat te horen. Daar kan ik tegen."

"Mensen herinneren me als de beste keeper van het afgelopen Champions League-seizoen", vervolgt de doelman. "Maar in de eerste seizoenshelft zat ik nog gewoon op de bank, dat vergeet men snel. Ik zit nu niet in een goede periode. Dat weet ik, en ik doe er alles aan om dat om te draaien. Kritiek hoort erbij."

Onana neemt de kritiek serieus, maar wil het ook nuanceren. "Je wil toch niet zeggen dat de beste keeper van de Champions League binnen zes maanden is veranderd in de slechtste keeper ter wereld?” lacht hij. "Alles is tijdelijk. Het komt goed, dat weet ik zeker. Vandaag of morgen, en anders de dag erna."

"Als ik terugkijk op mijn eerste maanden hier, ben ik niet tevreden, want ik heb in het verleden veel beter gepresteerd. Maar zoals ik zeg, alles is tijdelijk. Ik ben hier gekomen om prijzen te winnen en hoewel het nu niet zo loopt als gehoopt, blijf ik positief. Alles zal veranderen", besluit Onana.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.