Club Brugge wint beladen match van KAA Gent na penalty's en rode kaart

17-12-2023 15:25
198

Club Brugge heeft uistekende zaken gedaan in de Jupiler Pro League. Blauw-Zwart wist in het Jan Breydelstadion met 2-0 te winnen van KAA Gent. Namens Club Brugge wist de Braziliaanse spits Igor Thiago twee penalty's te benutten. De tweede strafschop werd veroorzaakt door Ismaël Kandouss, de centrale verdediger van Gent kreeg hiervoor rood in de 40e minuut.

KAA Gent ging op bezoek bij Club Brugge in het Jan Breydelstadion. Scheidsrechter Jonathan Lardot floot voor de eerste keer. Het eerste kwartier was voor De Buffalo’s, Gent toonde zich dominant tegen Club Brugge.

In de 6e minuut schreeuwde Gent om een strafschop nadat Hugo Cuypers neerging in de zestienmeter van Club Brugge. Het had er alle schijn van dat de spits naar beneden werd getrokken door verdediger Brandon Mechele, maar Lardot zag er geen strafschop in, de VAR kwam niet tussenbeide.

Na het eerste kwartier kwam Club Brugge meer opzetten, Blauw-Zwart toonde zich een aantal keer gevaarlijk en in de 23e minuut ging Philip Zinckernagel neer in de zestienmeter van Gent. Lardot zag er geen strafschop in, maar de VAR kwam tussenbeide en Lardot werd naar het scherm geroepen.

Lardot besloot dat Club Brugge wel een strafschop verdiende, dit zorgde voor veel ongeloof bij Gent. Spits Igor Thiago wist wel raad met de penalty en verschalkte penaltyspecialist Davy Roef. In de 24e minuut kwam Club Brugge op voorsprong.

Gent probeerde wat terug te doen na het tegendoelpunt, maar Club Brugge dicteerde de match. In de 40e minuut kwam Roef te vroeg uit bij Gent, waardoor Thiago de bal in een leeg doel kon schieten. Kandouss stak hier geen stokje maar een handje voor. Dit leverde Kandouss een rode kaart op en Club Brugge een volgende strafschop. Thiago benutte deze opnieuw en verdubbelde in de 41e minuut de voorsprong.

In de tweede helft ging het een zware opgave worden voor Gent om een achterstand van twee doelpunten goed te maken met een man minder. De tweede helft begon zonder al te veel spektakel, beide ploegen konden weinig grote kansen afdwingen.

De match tussen Club Brugge en Gent ging in de tweede helft gelijk op en het was Gent dat in de 74e minuut het dichtst bij een doelpunt was. Tarik Tissoudali leek de 2-1 te gaan maken, maar Maxim De Cuyper voorkwam het doelpunt nadat doelman Simon Mignolet gezien was.

In de slotfase van de match tussen Club Brugge en Gent konden beide ploegen geen doelpunten meer forceren. De match eindigde in een 2-0 overwinning voor Club Brugge waardoor de ploeg van hoofdtrainer Ronny Deila aansluit in de top 6 van de Jupiler Pro League.