Juventus bijt tanden stuk op Genoa en De Winter: mandekker overladen met lof

Juventus bijt tanden stuk op Genoa en De Winter: mandekker overladen met lof

16-12-2023 11:42
2

Koni De Winter heeft zijn moederclub Juventus een pad in de korf gezet. De Belgische belofte-international sleepte met zijn Genoa FC een punt uit de brand, voornamelijk dankzij een beresterke persoonlijke prestatie. Op sociale media kreeg hij flink wat bijval.

Juventus leent De Winter dit seizoen uit aan Genoa, weliswaar met een verplichte aankoopoptie komende zomer. Eigenlijk heeft de verdediger dus geen echte band meer met Turijn. Van medelijden was vrijdagavond dan ook geen sprake. In de Genovese driemansachterhoede werkte De Winter vanop de linkerpositie een puike partij af. De statistieken bewijzen dat: aan de bal was hij bijna foutloos, hij veroverde zeven keer de bal en won ook vijf individuele duels.

Daardoor kreeg Juve aanvallend nauwelijks een poot aan de grond. La Gazzetta dello Sport zag - niet voor het eerst - een onzichtbare Dusan Vlahovic. De Servische spits was niet opgewassen tegen De Winter en co. Op sociale media regende het complimenten voor onze landgenoot. "Sterk" en "fantastisch" vallen het vaakst. Sommigen vragen zich af waarom De Winter nog niet mocht debuteren voor de Rode Duivels. Mogelijk komt daar met het EK in aantocht verandering in.

De Winter startte tegen Juventus voor de negende keer in de basis bij Genoa. Daardoor staat zijn totale aantal speelminuten in de Serie A op 895. Vorig seizoen, toen op uitleenbasis bij Empoli, klokte hij af op 1022. Als de Jonge Duivel deze vorm aanhoudt, is hij hard op weg om dat aantal te overstijgen.