Nkunku kan zijn debuut maken voor Chelsea

Chelsea-aankoop van 60 miljoen staat eindelijk voor debuut: 'Heel goed nieuws'

15 december om 19:40

Christopher Nkunku zit bij de selectie van Chelsea voor het duel met Sheffield United. Dat heeft Mauricio Pochettino laten weten op zijn laatste persconferentie. De Fransman werd afgelopen zomer voor zestig miljoen euro overgenomen van RB Leipzig, maar hij speelde nog geen minuut. Romeo Lavia is in hetzelfde bedje ziek, maar is nog steeds geblesseerd.

De Fransman raakte flink geblesseerd en moest daardoor vijf maanden lang toekijken bij zijn nieuwe club Chelsea. Inmiddels is hij terug meldt Pochettino. "Hij kan inderdaad meedoen, dat is natuurlijk geweldig nieuws. We zullen nog wel kalm en rustig moeten blijven. Alle druk komt nu op hem te liggen als hij dat veld op stapt. Hij moet zich gaan ontwikkelen, de Premier League leren kennen."

Nkunku werd voor een bedrag van zestig miljoen euro overgenomen, nadat hij een aantal goede jaren kende met Leipzig. Vorig seizoen maakte hij zestien doelpunten en gaf hij zes assists in de Bundesliga. Het jaar daarvoor viel hij nog meer op met een gigantisch moyenne van 35 goals en twintig assists in 52 officiële wedstrijden voor de Duitsers. Leipzig verkocht Nkunku halverwege vorig seizoen al aan Chelsea, maar hij sloot deze zomer pas aan.

 NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.