Riemer brengt slecht nieuws: Zowel Hazard als Amuzu zijn out voor Antwerp

Riemer brengt slecht nieuws: "Zowel Hazard als Amuzu zijn out voor Antwerp"

15-12-2023 14:47
11

Eén van de trekpleisters om naar uit te kijken op speeldag 18 is de topper tussen Royal Antwerp FC en RSC Anderlecht. De bezoekers staan hoger in de rangschikking, maar trekken niet op volle oorlogssterkte naar de Bosuil. Met Francis Amuzu en Thorgan Hazard ontbreken twee aanvallende krachten.

Het is Brian Riemer die het nieuws aankondigt op zijn persconferentie in aanloop naar het competitieduel. "Hazard en Amuzu zijn mijn twee kandidaten voor de rol van linksbuiten en ze zijn beiden buiten strijd", tekende La Dernière Heure op uit de mond van de Anderlecht-trainer. Ook de voorbije wedstrijden was dat al het geval. Tegen Standard Luik startte Mario Stroeykens wat meer vanop de linkerflank, met de herstelde Yari Verschaeren in een centralere rol.

Voor de supporters van Anderlecht blijft het in ieder geval hardnekkig afwachten om Hazard nog eens in actie te zien. Dat gebeurde voor het laatst een dikke maand geleden, op het veld van KAA Gent (1-1). Sindsdien is de zomeraankoop op de sukkel. De voorbije dagen klonken er positieve berichten over zijn herstel, maar zijn terugkeer laat dus nog minstens een week op zich wachten.

Ook Amuzu werd over een gelijkaardige periode gemist. Afgelopen zondag vierde hij evenwel zijn wederoptreden met een invalbeurt tegen Standard. Blijkbaar is hij daar niet helemaal goed van bekomen, want de pijlsneller flankaanvaller is opnieuw onbeschikbaar. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.