Extreem zeldzame situatie kost Stade Rennes op de valreep groepwinst Europa League

Extreem zeldzame situatie kost Stade Rennes op de valreep groepwinst Europa League

15-12-2023 12:45
5

Stade Rennes werd donderdag een gelijkmaker in de laatste minuut door de neus geboord door een zeer zeldzame situatie. Dat kost de Fransen groepswinst in de Europa League

Lorenz Assignon dacht dat hij had gescoord om de stand op 3-3 te brengen. Dat gold ook voor iedereen in het stadion en de commentatoren op TV, maar na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt snel weggestreept. Wat bleek: de vrije trap van Enzo Le Fee, enkele ogenblikken voor de treffer, belandde via de paal rechtstreeks terug in de voeten van Le Fee, zonder tussenkomst van andere spelers. 

En dat mag niet volgens de regelementen. Een speler die een vrije trap neemt, mag de bal daarna niet als eerste aanraken zodra de bal in het speelveld is. Dan zou iemand in principe naar zichzelf passen. Het afkeuren van het doelpunt zorgde voor een surreël tafereel en zure gezichten op de tribune in Frankrijk.

Het doelpunt aan het eind van het duel zou er vrijwel zeker voor hebben gezorgd dat de wedstrijd in een gelijkspel was geëindigd. In dat geval zou Stade Rennes als groepswinnaar doorstoten naar de volgende ronde. Door het afgekeurde doelpunt verloren de Fransen en eindigen ze als tweede in Groep F met twaalf punten. Villarreal gaat er met dertien punten met de groepswinst vandoor. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.