Kersverse KVC Westerlo-trainer De Mil vertelt over droomjob coach

Kersverse KVC Westerlo-trainer De Mil: ''De job van coach intrigeerde mij wel''

15 december om 12:15

De Mil is de nieuwe trainer van KVC Westerlo. Al hoewel het niet de absolute droom was van De Mil om het trainersvak in te gaan, had De Mil altijd wel oren naar zo een job. De voormalig leerkracht economie vertelde over de rol.

De Mil vond het beroep coach altijd al interessant, maar dan vooral de menselijke kant. ''De job van coach intrigeerde mij wel. Bij een tactische uitleg luisterde ik heel geïnteresseerd, al was ik toen nog niet bezig met looplijnen of formaties. Veel meer met hoe je een groep probeert te motiveren'', vertelde De Mil aan Het Nieuwsblad.

De voormalig leerkracht economie neemt een belangrijk principe mee uit het onderwijs. ''Eén van mijn stokpaardjes: van wie leert een leerling het meeste? Van de leerkracht waar hij de beste band mee heeft'', zei De Mil.

De Mil staat voor de opgave om KVC Westerlo uit de degradatiezone te krijgen. De club staat nu op de 14e plek na 17 wedstrijden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.