RWDM-voorzitter over aanval in Marseille: “Mijn vrouw vreesde voor haar leven”

RWDM-voorzitter over aanval in Marseille: “Mijn vrouw vreesde voor haar leven”

15-12-2023 10:42

John Textor, voorzitter van RWDM en tevens de topman van Olympique Lyon, heeft onthuld dat hij en zijn vrouw het slachtoffer waren van een aanval door Marseille-hooligans. Het koppel verliet eind oktober na de wedstrijd in Marseille het stadion. Even later werden ze omsingeld door Marseille-hooligans. 

Textor deed zijn verhaal aan Le Monde, waarbij hij aangaf dat ze op het parkeerterrein belaagd werden door hooligans. In zijn interview met Le Monde benadrukte Textor het angstaanjagende karakter van de aanval. 

"Ons busje werd omsingeld door supporters”, klinkt het bij de voorzitter van RWDM, geciteerd door Het Nieuwsblad. “Ze schudden aan het busje, bonkten op de ramen... Mijn vrouw lag op de vloer van het voertuig en vreesde voor haar leven."

Textor weerlegde ook de bewering dat alle ongeregeldheden buiten het stadion plaatsvonden: "Het klopt dus niet dat alle incidenten buiten het stadion plaatsvonden. Wij bevonden ons binnen de perimeter van het stadion toen we werden aangevallen." Hij riep op tot strengere veiligheidsregels van de Franse Liga om dergelijke gewelddadige incidenten te voorkomen.