Club Brugge kent weinig moeite met Bodo/Glimt en is groepswinnaar

14-12-2023 22:53
38

Opdracht met glans volbracht. In eigen huis wist Club Brugge een goed resultaat neer te zetten en zich te verzekeren van groepswinst in de Conference League. In een makkelijke partij haalde het het met 3-1 van Bodo/Glimt.

Club Brugge mocht donderdag niet met meer dan één doelpunt verschil verliezen van Bodo/Glimt om zeker te zijn van groepswinst. Dat leek een meer dan haalbare klus voor Blauw-Zwart, al werd ook al snel duidelijk dat de Noorse bezoekers er zin in hadden.

Even een goed begin, maar Club Brugge nam de wedstrijd al vroeg in handen en wist enkele goede kansen bij elkaar te voetballen. Het kon zich uiteindelijk ook belonen via Antonio Nusa, die fit genoeg was voor een basisplek én halfweg de eerste helft een parel wist te scoren.

De ploeg van Ronny Deila bleef baas, Hans Vanaken wist de 2-0 ook bijna in doel te koppen, maar dat deed hij niet. Igor Thiago deed dat enkele minuten later wel, al werd het doelpunt – in tegenstelling tot de partij tegen KV Mechelen – deze keer terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

In de tweede helft kon Bodo/Glimt aanvankelijk geen vuist maken, maar werd het toch wat geholpen door de Griekse scheidsrechter. Hij floot voor een strafschop na een vermeende fout van Brandon Mechele. De Noren bedankten voor het geschenk en maakten er voor het uur 1-1 van.

Toch weer spanning in de partij? Niet dus. Nog geen minuut later stond Club Brugge alweer op voorsprong. Gelegenheidsrechtsachter Maxim De Cuyper kreeg in de zestien de bal van Skov Olsen en bediende Thiago, die de bal maar in doel had te tikken. Bodo/Glimt probeerde daarop nog wel de gelijkmaker te vinden, maar het was opnieuw Club Brugge dat scoorde. In het slot werd het via Brandon Mechele nog 3-1.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.