Avontuur van Antwerp eindigt fraai, deze clubs gaan wel door in Champions League

Avontuur van Antwerp eindigt fraai, deze clubs gaan wel door in Champions League

13-12-2023 23:32
1

Royal Antwerp FC heeft op prachtige wijze afscheid genomen van het Champions League-toneel. The Great Old behaalde de eerste drie punten door op De Bosuil met 3-2 te winnen van FC Barcelona. De Catalanen zijn wel door op het miljoenenbal, naast Barcelona gaat ook FC Porto door in Groep H van de Champions League. Shakhtar Donetsk werd derde en gaat verder in de Europa League. Hier volgen de clubs die overwinteren in de Champions League en de Europa League.

In Groep A hebben Bayern Munchen en FC Kopenhagen zich verzekerd van Champions League-overwintering. Galatasaray gaat door naar de Europa League en het Europese avontuur van Manchester United is ten einde.

In Groep B gaan hebben Arsenal en Rode Duivel Leandro Trossard de groepswinst binnengehaald. PSV is op de tweede plaats geëindigd. Het Franse RC Lens gaat door in de Europa League en het Spaanse Sevilla met Rode Duivel Dodi Lukebakio mogen zich gaan richten op het nationale voetbal.

In Groep C is Real Madrid met de geblesseerde Thibaut Courtois groepswinnaar geworden. Napoli eindigt op de tweede plaats en is ook door in de Champions League. Braga gaat naar de Europa League en Union Berlin stopt in Europa.

In Groep D is Real Sociedad op de eerste plaats geëindigd, met Internazionale op de tweede plaats. Benfica werd derde en RB Salzburg eindigde als laatste. In Groep E hebben Atlético Mardid en Axel Witsel de groepswinst te pakken. Lazio eindigde als tweede en Feyenoord gaat de Europa League in. Het Europese avontuur van Celtic is ten einde.

In Groep F was het tot de laatste match zeer spannend. Borussia Dortmund is eerste geworden en was daar al zeker van PSG is ontsnapt en eindigt op de tweede plaats. AC Milan eindigt op de derde plaats en Newcastle United eindigt als laatste.

In Groep G waren Jérémy Doku en Kevin De Bruyne met Manchester City al zeker van de volgende ronde Champions League. RB Leipzig en Loïs Openda zijn tweede geworden en gaan ook verder in het miljoenenbal. Young Boys mag het gaan laten zien in de Europa League en het Europese avontuur van Rode Ster Belgrado is ten einde.