Club Brugge strijdt met Noren om groepswinst: Opletten voor snelle omschakeling

Club Brugge strijdt met Noren om groepswinst: "Opletten voor snelle omschakeling"

13-12-2023 16:22
6

Er staat al maanden veel druk op de ketel bij Club Brugge. Deze donderdag volgt eens een wedstrijd waar nét wat meer ontspannen naar toegeleefd wordt. De overwintering in de Conference League is immers al een feit, al staat de eerste plek wel nog op het spel. Ronny Deila wil dan ook niet van verslapping weten: winnen is de boodschap!

In groep D van de Conference League heeft Club Brugge dertien punten verzameld. Dat zijn er drie meer dan FK Bodø/Glimt, de eerste achtervolger. Begin oktober ging Blauw-Zwart met 0-1 zegevieren in Noorwegen. Als de Noren op Jan Breydel komen winnen én daarbij (minstens) twee keer scoren, wippen ze alsnog over Club heen. Die eerste plaats is wel degelijk van belang: enkel de groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finales. Wie als tweede eindigt, moet in februari nog een tussenronde afwerken.

Op zijn perspraatje hamerde Deila dan ook op volledige concentratie. Dat doet hij met respect voor de tegenstander, die afkomstig is uit zijn vaderland. "Zowel Club Brugge als Bodo/Glimt heeft in Europa al een mooi parcours afgelegd. We hebben het moeten opnemen tegen grote ploegen en we verloren nog niet", klopt de trainer zichzelf en zijn spelers op de borst.

Laat er dan ook geen twijfel over bestaan: Club Brugge gaat vol voor de zege én bijbehorende groepswinst tegen Bodø/Glimt. Deila heeft de uitdager al nauwkeurig bestudeerd. "Bodø is defensief heel goed, maar ze schakelen ook snel om. Daar zullen we voor moeten opletten", waarschuwt hij zijn manschappen alvast.