Ten Hag krijgt steun van Tuchel: 'Ik leef enorm met hem mee'

Ten Hag krijgt steun van Tuchel: 'Ik leef enorm met hem mee'

12-12-2023 10:05

Thomas Tuchel leeft erg mee met zijn tegenstander van aanstaande dinsdag, Erik ten Hag. De coach verloor met zijn Bayern München met 5-1 van Eintracht Frankfurt afgelopen weekend, terwijl United met 3-0 onderuit ging tegen Bournemouth. Beide coaches hebben al betere tijden gekend.

"Ik leef enorm met hem mee", vertelde Tuchel op zijn laatste persconferentie voor het duel met Manchester United. "Maar morgen even niet, want dat duel gaan we gebruiken om zelf een volgende stap te zetten." United kan zich alsnog plaatsen voor de knockout-fase van de Champions League. Dan moeten ze zelf wel winnen van het al geplaatste Bayern München en moeten Galatasaray en FC Kopenhagen gelijkspelen.

Tuchel verloor dus met maar liefst 5-1 van Frankfurt afgelopen weekend. De Duitse coach zag meteen de pijnpunten waar Ten Hag zijn tegenstander eventueel op kan pakken. "Er waren twee absolute pijnpunten. Een daarvan was dat we volgens de statistieken 22 keer balverlies hebben geleden in kritieke toestand, dus met vijf spelers of meer voor de bal. 10 is al te veel, dan kun je vast berekenen wat 22 inhoudt. Dat is een absurd hoog aantal. Punt twee was dat geen enkele van deze momenten een tegendoelpunt opleverde."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.