'Alleen naar de VAR wijzen is te makkelijk, wat Club Brugge bracht was te weinig'

'Alleen naar de VAR wijzen is te makkelijk, wat Club Brugge bracht was te weinig'

11-12-2023 14:04
46

Bij Club Brugge was men niet tevreden over de wedstrijdleiding tegen KV Mechelen. Blauw-Zwart zag één (en misschien zelfs twee) geldige doelpunten onterecht worden afgekeurd. Spelbepalende fases, maar volgens Het Nieuwsblad mag het niet enkel over de wedstrijdleiding gaan.

Bij het dagblad analyseerde Yanko Beeckman namelijk dat Club Brugge niet alle schuld in de schoenen van de wedstrijdleiding mag schuiven. 'Alleen naar de onterecht afgekeurde goal van Thiago wijzen is wat ons betreft te gemakkelijk, want Club had ook zelf wat meer mogen brengen. Alleen naar de arbitrage wijzen, zou dan ook te makkelijk zijn', klinkt het.

Volgens hem was de partij van Club Brugge ook niet om over naar huis te schrijven. 'Wat de ploeg van Ronny Deila tegen Malinwa op de mat legde, was echter te weinig. Veel te weinig. Deila mocht na de match dan wel verkondigen dat zijn ploeg de controle had, goed voetballen deed Club Brugge niet', aldus Beeckman.

Al geeft Beeckman ook aan dat de twee doelpunten discutabel werden afgekeurd en dat scheidsrechter Nicolas Laforge geen sterke wedstrijd floot voor zowel Club Brugge als KV Mechelen. 'Al te vaak zat de ref er zondag naast. Of hoe Club Brugge en KV Mechelen zondagmiddag niet alleen de punten, maar ook hun frustraties over de arbitrage deelden.'

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.