Positie Ten Hag veilig volgens Britse media: 'Niemand gaat hem ontslaan'

Positie Ten Hag veilig volgens Britse media: 'Niemand gaat hem ontslaan'

11-12-2023 10:10 Laatste update: 10:16
7

Manchester United gaat Erik ten Hag niet op korte termijn ontslaan. Dat melden Britse media. Ook als de Premier League-grootmacht deze week wordt uitgeschakeld in de Champions League én verliest van aartsrivaal Liverpool, blijft de Nederlandse manager waarschijnlijk in het zadel.

'Ten Hag zou twee wedstrijden moeten hebben om zijn baan te redden, maar niemand bij Manchester United gaat hem ontslaan', schrijft The Telegraph. Komende dinsdag en zondag zijn respectievelijk Bayern München en Liverpool de tegenstanders. Normaal gesproken heeft Ten Hag minimaal één topresultaat nodig, 'maar United is op dit moment een verre van normale club', klinkt het.

Dat Ten Hag waarschijnlijk niet op korte termijn wordt ontslagen, heeft te maken met de overname van Manchester United. Miljardair Sir Jim Ratcliffe staat op het punt een belang van 25 procent te nemen en zal de club op dagelijkse basis gaan runnen, maar zolang de koop niet is afgerond zullen er ook geen voetbaltechnische knopen worden doorgehakt. Haast is wel geboden, nu de winterse transferperiode voor de deur staat.

In Engeland gaan de laatste dagen steeds meer stemmen op dat Ten Hag zijn congé moet krijgen, helemaal na de kansloze thuisnederlaag tegen AFC Bournemouth (0-3). Dat zal dus voorlopig niet gebeuren, naar het schijnt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.