Samoise (Gent) nog geen assist dit seizoen: Cuypers heeft zich geëxcuseerd

Samoise (Gent) nog geen assist dit seizoen: "Cuypers heeft zich geëxcuseerd"

10-12-2023 16:04
1

KAA Gent won zaterdagavond overtuigend van RWDM in de Jupiler Pro League. De wedstrijd eindigde op 4-0 voor de Buffalo’s. Gent-winger Matisse Samoise reageerde opgetogen na de wedstrijd, ondanks hij nog steeds op zoek is naar zijn eerste assist dit seizoen.

Samoise was dichtbij zijn eerste assist dit seizoen in de competitie, maar Hugo Cuypers liet na de bal binnen te koppen. Toch een opvallende statistiek geeft Samoise zelf toe. "Heb ik nog geen enkele assist?", klinkt de winger verbaasd op de officiële kanalen van de club. "Hugo Cuypers heeft hem achteraf wel geëxcuseerd", knipoogt hij.

De kwaliteit van zijn voorzetten is opvallend gestegen de laatste weken, wat ook KAA Gent-coach Vanhaezebrouck niet ontgaan was. "Ja, vooral de laatste weken. Ik ben uiteindelijk nog maar 22. Niet zo jong als in het begin, maar er is nog groeimarge", aldus Samoise.

Gent kon vier keer scoren, kon zijn netten schoon houden en pakte de drie punten. Een geslaagde avond in de KAA Gent arena. "Al bij al een makkelijke match waarin we echt gedomineerd hebben. Dat doet wel eens deugd in het helse schema dat we hebben. We zijn blij dat er eens vier dagen tussen twee matchen zitten", besluit Samoise.

KAA Gent doet een uitstekende zaak met de thuiszege en staat na 17 speeldagen op de derde plek in de stand. De Buffalo’s hebben 32 punten, 2 meer dan Royal Antwerp FC dat vierde staat. RSC Anderlecht blijft binnen handbereik, de Brusselaars hebben 34 punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.