Essevee klimt naar leidersplek na gevleide overwinning tegen Lierse

Essevee klimt naar leidersplek na gevleide overwinning tegen Lierse

09-12-2023 22:16
3

SV Zulte Waregem mag zich weer (even) leider in de Challenger Pro League noemen. Na de bekeruitschakeling tegen Club Brugge kon het zich in de competitie wel herpakken. Het won met 1-0 van Lierse.

Makkelijk had Essevee het echter niet tegen Lierse. Het balbezit was wel voor Ruud Vormer en co, maar echt groot doelgevaar kwam er niet. Daar konden de bezoekers echter ook niet voor zorgen, waardoor een 0-0 ruststand het logische gevolg was.

Lang zoeken dus naar een doelpunt, dat uiteindelijk wel werd gevonden. Niet uit open spel, wel via de penaltystip. Essevee kreeg al vroeg in de tweede helft een strafschop na een overtreding op Traoré. Jelle Vossen bedankte voor het geschenk met de 1-0. Lierse zocht daarop nog naar de gelijkmaker, maar vond die niet. Het bleef 1-0.

Door de zege springt Zulte Waregem (tijdelijk) naar de eerste plek in de stand. Lierse blijft steken op plek nummer elf.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.