Antwerp kan nog eens winnen buitenshuis en doet goede zaak tegen Cercle

09-12-2023 17:58 Laatste update: 18:00
19

In de strijd om een plekje in de top zes heeft Royal Antwerp FC een uitstekende zaak gedaan. Op bezoek bij Cercle Brugge wist het pas voor de tweede keer dit seizoen een overwinning te boeken buitenshuis. Het werd 1-3.

Voor zowel Cercle Brugge als Royal Antwerp FC was de partij van zaterdagmiddag bijzonder interessant om de strijd in een plekje in de top zes. Beide ploegen konden een zaakje doen, al lag er toch vooral druk bij landskampioen Antwerp, dat al een achterstand had van elf punten op leider Union en dit seizoen ook nog maar één keer wist te winnen buitenshuis.

Mandela Keita keerde bij The Great Old terug in de basis, terwijl Ritchie De Laet dan weer zijn 200e wedstrijd speelde voor Antwerp. De bezoekers begonnen ook het best aan de prtij, met kansen voor onder meer Michel-Ange Balikwisha en jubilaris De Laet.

Cercle toonde vooral aanvallende onmondigheid en wist Jean Butez nooit echt te bereiken. Zelfs Cercle-topschutter Kevin Denkey had het moeilijk om zich te tonen en voor echt gevaar te zorgen. Daar kon Antwerp en Jurgen Ekkelenkamp uiteindelijk ook van profiteren door de bezoekers halfweg de eerste helft verdiend op voorsprong te brengen.

Het leek Cercle toch wakker geschud te hebben, dat plots wel vol voor de aanval koos en op zoek ging naar die gelijkmaker. Toch bleef Antwerp de gevaarlijkste ploeg en kwam het via onder meer Ejuke enkele keren bij een tweede treffer, zonder ook tot scoren te komen.

In die tweede helft kwam er wel wat meer stoorwerk van Cercle, maar bleef Antwerp de controle over de partij houden én te scoren. Enkele minuten voor het uur leek de wedstrijd helemaal beslist te worden door Ejuke, die de 0-2 stand op het scorebord kon zetten.

Toch was de wedstrijd nog niet helemaal afgelopen. Cercle gaf niet zomaar gewonnen en vond twintig minuten uiteindelijk ook een aansluitingstreffer via wie anders dan Denkey. Het amper gevulde Jan Breydelstadion begon weer in puntengewin te geloven en zette zich volledig achter de ploeg. Dat wist Cercle echter niet te helpen om er tegen Antwerp, dat nog flink wat tijd wist te winnen na "blessures" van Jurgen Ekkelenkamp en Jean Butez, nog 2-2 van te maken. Het werd in het slot zelfs nog 1-3 via George Ilenikhena.

Dankzij de zege springt Antwerp weer naar de derde plek in de stand en telt het vier punten minder dan RSC Anderlecht en acht punten minder dan Union. Cercle Brgge zakt naar de zesde plek met 25 punten, vijf minder dan Antwerp. Zondag kan het nog worden ingehaald door KRC Genk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.