Sardella had het mentaal moeilijk bij Anderlecht: “Niet in bovenste schuif fans

Sardella had het mentaal moeilijk bij Anderlecht: “Niet in bovenste schuif fans"

09-12-2023 15:28
11

Killian Sardella heeft zich in de basisopstelling van Brian Riemer gewerkt. Het talent van RSC Anderlecht kreeg in het verleden vaak kritiek. Tegenover Het Laatste Nieuws laat hij zich uit over die moeilijke periode.

Sardella kampte ook met kuitproblemen en had het mentaal moeilijk. “Ja, omdat ik niet altijd in de bovenste schuif lag bij de fans. Pas op, ik had daar begrip voor. Wie in de eerste ploeg van Anderlecht staat, moet presteren. Er zijn momenten geweest dat ik dacht dat ik niet zou slagen. Frustrerend omdat ik het gevoel had dat ik mijn kansen niet voor de volle honderd procent kon verdedigen.”

Sardella kreeg echter veel steun van Anderlecht én van familie. “Ja, zij hebben me nooit laten vallen. En ook mijn mama (Cécile, red) is heel belangrijk geweest voor mij. Zij was mijn persoonlijke psychologe, úren heeft ze op mij ingepraat. Zij heeft me gered, terwijl ook zij heeft afgezien.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.