KVC Westerlo doet gouden zaak met gevleide driepunter in kelderduel tegen KVK

KVC Westerlo doet gouden zaak met gevleide driepunter in kelderduel tegen KVK

08-12-2023 22:40
11

KVC Westerlo heeft in de strijd tegen de degradatie een uitstekende zaak gedaan. Het had het lange tijd moeilijk tegen KV Kortrijk, dat eigenlijk meer verdiende, maar wist wel te winnen. Het werd 1-2.


De druk zat er voor aanvang van de partij stevig op bij KV Kortrijk en KVC Westerlo. De zenuwen waren ook strak gespannen. Niet enkel bij de spelers, ook bij het bestuur dat recent afscheid nam van hun trainers. We kregen dan ook een duel met twee interim-trainers op het programma.

Dat beide ploegen op plaats vijftien en zestien stonden was er ook aan te zien. Bijzonder slordig voetbal, weinig kansen en dus leek er ook niet gescoord te gaan worden. Na een half uur voetballen had Westerlo nog geen kans bij elkaar gevoetbald, maar wel gescoord. Vanuit het niets werd het via Frigan dan toch 0-1. KVK maakte ook aanspraak op een gelijkmaker. Een poging van Abdelhak Kadri belandde echter op de paal.

Na de pauze kreeg Massimo Bruno de kans om zich te tonen en wist hij al snel voor gevaar te zorgen. Geen doelpunt, wel een waarschuwing voor KVC Westerlo. Toch bleken de Kemphanen niet wakker te zijn. De Kerels creëren kans na kans en werden uiteindelijk ook beloond. Iets na het uur kreeg Isaac Davies de bal dan toch voorbij Sinan Bolat.

Ook daarop bleven de kansen voor KVK en kregen we nog een spannende pot voetbal. Net zoals eerder dit seizoen konden de Kerels zich echter niet helemaal belonen en werd er niet meer gescoord. Een gelijkspel leek in de maak, maar voor de tweede keer in de partij wist Westerlo opnieuw te scoren vanuit het niets. In het slot werd het plots nog 1-2 via Daci, die Westerlo zo naar een belangrijke driepunter schoot.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.