Lierse mag champagne ontkurken na bijzonder knap financieel rapport

Lierse mag champagne ontkurken na bijzonder knap financieel rapport

11-12-2023 20:30

Lierse SK heeft het voorbije jaar opnieuw een mooie financiële stap kunnen zetten. De club leed wel opnieuw verlies, maar wist dat te beperken tot slechts 160.000 euro. Daarmee is het goed op weg om zelfbedruipend te worden.

Lierse leefde de voorbije jaren in de gratie van voorzitter Luc Van Thillo, die meermaals moest bijpassen om de club financieel in orde te krijgen. Na enkele moeilijke financiële jaren is de club nu goed op weg om zelfbedruipend te worden.

Bij Gazet van Antwerpen valt te lezen dat Lierse in het seizoen 2022-2023 namelijk slechts 160.000 euro verlies heeft geleden. Sinds de oprichting van een professionele tweede klasse in ons lnd kon geen enkele tweedeklasser ooit betere cijfers voorleggen.

De club zag de spelerslonen en premies nochtans stijgen, maar wist sportief ook goede resultaten neer te zetten. Dankzij de verkoop van enkele spelers wist het daarnaast ook nog flink wat inkomsten te generen. Lierse hoopt in de toekomst dezelfde cijfers te kunnen voorleggen, maar ook sportief nog te groeien.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.