Maertens (ex-Club Brugge): Voor mij is voetbal een afgesloten hoofdstuk

Maertens (ex-Club Brugge): "Voor mij is voetbal een afgesloten hoofdstuk"

08-12-2023 12:00
3

Birger Maertens (43) was jarenlang een vaste waarde bij Club Brugge. Maertens gaat nu nog kijken naar elke thuismatch, maar een job in het voetbal spreekt hem niet aan.

"Voor mij is voetbal een afgesloten hoofdstuk", aldus Maertens bij Het Nieuwsblad. "Het is mooi geweest, maar het is verleden tijd. Ik heb alles meegemaakt: hoogtepunten, maar ook mindere momenten. Zoals ik al zei, denk ik met heel veel plezier terug aan Nederland, maar het mooiste was toch mijn eerste titel met Club. Ik ben er grootgebracht en mijn ouders waren er in 1978 bij op Wembley tegen Liverpool."

Maertens won er uiteindelijk twee titels en drie bekers. "Ik kende niks anders dan Club Brugge. Dat ik Champions League heb gespeeld met blauw-zwart, vind ik nu nog altijd ongelooflijk. Alleen sta je daar op dat moment zelf onvoldoende bij stil. Soms herinneren mensen mij er nog eens aan, maar daar blijft het ook bij. Het was mooi, maar het is voorbij. Ik probeer nu te genieten van andere dingen."

Maertens sloot zijn voetbalcarrière vorige zomer af bij provincialer Daring Brugge.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.