''Als primaten in een zoo tegenover elkaar. Een bizar fenomeen''

''Als primaten in een zoo tegenover elkaar. Een bizar fenomeen''

08-12-2023 10:15 Laatste update: 10:16
4

Op donderdagavond werd er gevoetbald in de Beker van België, maar toch ging het vooral over bijzaken. De match tussen RSC Anderlecht en Standard stond bol van de rellen en analisten vonden het verschikkelijk om te zien.

Het bleef niet bij woorden van de rellende supporters. Er werd met stoeltjes gegooid en vuurpijlen afgeschoten. En dat gebeurde niet door een paar supporters, maar door een groot aantal. ''Als primaten in een zoo tegenover elkaar'', vertelde de teleurgestelde presentator Karl Vannieuwkerke bij Sporza.

Analist Gert Verheyen kon zich vinden in die uitspraak. ''Het is een bizar fenomeen, ik heb een raar gevoel wanneer ik ernaar kijk. Er straalt zoveel agressie van af ... Na een tijdje heb je het daar wel mee gehad'', aldus Verheyen.

Standard heeft inmiddels zijn supporters verboden om aanstaande zondag naar Anderlecht te reizen. Dan treffen Anderlecht en Standard elkaar namelijk opnieuw, maar dan in de Jupiler Pro League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.