Union komt met de schrik vrij en wint in het slot na late treffers tegen Beveren

07-12-2023 21:55
5

Het was zwoegen voor Union, maar de leider in de JPL heeft zich wel kunnen plaatsen voor de volgende ronde in de Croky Cup. Na een eigen doelpunt van Sheldon Bateau en een treffer van Mohamed Amoura in het slot werd het 0-2.

Union SG begon als de grote favoriet aan de partij en liet ook enkele jongens rusten, maar had het knap lastig tegen tweedeklasser SK Beveren. Onder het toeziend oog van Jean-Marie Pfaff wist de thuisploeg het Union moeilijk te maken en zelf ook enkele kansen te creëren.

Bij de rust stond het nog steeds 0-0, al verdiende Beveren eigenlijk meer. Onder andere een vrije trap van Goncalves belandde op de paal, maar een doelpunt viel er niet. Union had wel het balbezit, al kwam het niet tot grote kansen.

Die kansen kwamen er in de tweede helft wel. Deze keer was het niet Beveren, wel Union dat de paal raakte. Eckert was al vroeg in de tweede helft dicht bij een treffer. Hij trof het doelhout. De paal bleef een spelbreker in deze wedstrijd en behoedde ook Beveren opnieuw van een treffer. Koyalipou pakte uit met een knappe omhaal, maar zijn poging ging via de paal naast doel.

Een winnaar leken we ook niet te gaan krijgen, maar werd toch nog gevonden. In het slot besloot een ongelukkige Bateau in eigen doel en kwam Union op voorsprong. Ook Amoura wist even later nog te scoren. De Brusselaars wisten zich daardoor te plaatsen voor de volgende ronde.