Charleroi vindt zijn investeerder: 'Amerikaan wil geld in de Zebra's pompen'

Charleroi vindt zijn investeerder: 'Amerikaan wil geld in de Zebra's pompen'

07-12-2023 19:04
3

Sporting Charleroi is al een jaar op zoek naar vers kapitaal. Volgens onder meer Sudinfo hebben de Zebra's nu een nieuwe investeerder gevonden. Het gaat om de Amerikaan David Helmer.

Sterke man Mehdi Bayat bekeek de afgelopen maanden zijn twee opties: Charleroi helemaal verkopen en de club in zijn geheel verlaten of binnen de club blijven met een extra investeerder aan zijn zij. De keuze zou nu op de laatste optie zijn gevallen en Helmer moet de reddende engel van Charleroi worden.

David Helmer was de grote man achter Helmer Scientific. Het bedrijf is op het gebied van laboratoriumapparatuur een wereldspeler. In mei van dit jaar deed Helmer het bedrijf van de hand en richtte de Catalytik Group op. Dat is dan weer een investeringsgroep die zich onder meer richt op sport, maar ook of voedseldistributie en vastgoed.

Vrijdag stellen Helmer en Charleroi hun samenwerking voor aan het grote publiek. Dan zal ook meteen de rol van de Amerikaan binnen de club duidelijk worden en de gevolgen voor voorzitter Bayat.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.