Terugkeer Sancho? 'Verrassende ruildeal tussen Dortmund en Man Utd'

Terugkeer Sancho? 'Verrassende ruildeal tussen Dortmund en Man Utd'

07-12-2023 07:35 Laatste update: 08:01

Volgens de Duitse krant BILD wil Borussia Dortmund Jadon Sancho van Manchester United dolgraag terug en is de club bereid Donyell Malen naar Engeland te laten vertrekken, om de kosten te drukken.

Eerder werd al bekend dat Malen een stap zou kunnen maken naar de Premier League. Borussia Dortmund zou het als teken aan de wand zien, dat hij is overgestapt naar makelaarskantoor SEG. Een kantoor dat warme banden houdt met United en ook zaakwaarnemer is van Ten Hag. Malen zou nu als ruilmiddel kunnen ingezet worden bij een terugkeer van Dortmund-lieveling Sancho.

Voor Sancho is zijn situatie in Manchester inmiddels meer dan uitzichtloos. De aanvaller werd voor 85 miljoen overgenomen uit Dortmund, maar dit seizoen is hij geen onderdeel meer van de eerste selectie. De reden is een ruzie met manager Ten Hag. De Nederlander zei openlijk dat Sancho niet hard genoeg trainde en daarom niet bij de selectie zat. De Engelsman beschuldigde hem toen online van liegen. Ten Hag reageerde daarop het het terugzetten van Sancho naar de beloften, tot hij zijn excuses aanbiedt.

Volgens BILD is de mogelijkheid er dus zeker dat Malen de omgekeerde weg van Sancho gaat bewandelen. De Nederlander heeft nog een contract tot 2026. Echter is het struikelblok bij Sancho zijn salaris. De buitenspeler moet erg veel inleveren wil hij terug naar Duitsland kunnen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.