Stengs (ex-Antwerp) komt onder vuur in Nederland: Weggegooid geld

Stengs (ex-Antwerp) komt onder vuur in Nederland: "Weggegooid geld"

06-12-2023 16:44
1

Calvin Stengs kreeg de eerste maanden bij Feyenoord nogal flink wat lof, maar krijgt nu toch wat kritiek. Onder meer analist Kenneth Perez is bijzonder streng voor de ex-speler van Royal Antwerp FC.

Bij Voetbalpraat van ESPN vindt Perez dat Feyenoord onder meer in de Champions League helemaal niet sterk voor de dag komt. "Je kan vraagtekens stellen bij de tactiek tegen Atlético", klinkt het. "Het niet doorgaan in de Champions League ten opzichte van Lazio. Fiasco is een groot woord, maar dat je niet doorgaat in deze poule vind ik echt een minpunt. Lazio, Celtic, dan moet je toch beter zijn als je stappen wil maken", oordeelt de Deen.

Perez ziet dat de inbreng van de aankopen gering is. Hij richt zijn pijlen vooral op Calvin Stengs. "Als je een analyse maakt van het hele seizoen van Stengs, dan zijn er drie wedstrijden waarin je denkt: 'wauw, dat ziet er goed uit'. Maar Stengs koop je, voor dat geld en zijn salaris, voor wedstrijden tegen Atlético en PSV. In die wedstrijden moet hij bepalend zijn. Alleen Stengs sneeuwt helemaal onder. Dan vind ik het bijna weggegooid geld."

De 24-jarige Stengs zit voorlopig na twintig partijen aan vier doelpunten en acht assists voor Feyenoord.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.