Arsenal kruipt in laatste seconden door oog van de naald tegen pechvogel Luton

05-12-2023 23:30
1

Arsenal heeft in de allerlaatste seconden alsnog de winst gepakt tegen het ultrataaie Luton Town. De promovendus liet zich geweldig zien en scoorde drie keer tegen de koploper, maar een goal van Declan Rice in de slotfase was Thomas Kaminski net te machtig. In de allerlaatste seconden werd het 3-4 voor Arsenal.

In de eerste helft was Arsenal, waar Leandro Trossard op de bank begon, de dominante partij. Luton bleef echter loeren op de kansjes en kwam er zo ook een aantal keer gevaarlijk uit. Gabriel Martinelli mocht namens Arsenal wel aanleggen voor de openingsgoal, alleen werd die vijf minuten later teniet gedaan door Gabriel Osho namens Luton. Het gelijke spel bleef niet tot de rust staan, want Gabriel Jesus tikte voor de onderbreking Arsenal al weer op voorsprong.

Ook na de onderbreking was het balbezit voor Arsenal, maar speelde Luton volwassen en kreeg ook de promovendus kansen. Elijah Adebayo zette de thuisploeg kort na rust zelfs weer op gelijke hoogte. Daarmee leek het feest nog niet klaar voor Luton, want Ross Barkley deed daar nog een schepje bovenop. Hij maakte ook nog de 3-2 en zette Luton op voorsprong. Kai Havertz was er echter als de kippen bij en maakte al snel weer de 3-3.

Met invaller Trossard tussen de lijnen bleef Arsenal daarna pushen voor die 3-4 en in de allerlaatste seconden van de wedstrijd kwam die ook. Luton Town bleef 96 minuten overeind, maar een voorzet van Martin Odegaard kwam precies op het hoofd van Rice. Die liet Kaminski voor een vierde keer kansloos, waardoor het nietige Kenilworth Road in zwaar mineur achterbleef. Arsenal blijft door de zege koploper in Engeland met een voorsprong van vijf punten. Voor Luton betekent het de tweede keer dat de ploeg een resultaat tegen een topploeg net uit handen geeft. Ook tegen Liverpool ging het dit seizoen in de laatste seconden mis.