RWDM staat na 30 jaar nog eens in kwartfinale: Dat is lang geleden

RWDM staat na 30 jaar nog eens in kwartfinale: "Dat is lang geleden"

05-12-2023 23:44
11

RWDM heeft een stukje geschiedenis geschreven. Voor het eerst in dertig jaar heeft de club uit Molenbeek zich nog eens geplaatst voor de kwartfinales van de Belgische beker. Kv Kortrijk ging voor de bijl: 0-1. Niklo Dailly verzorgde de beslissende assist en was dan ook door het dolle heen.

"Dit is schitterend", reageert de aanvaller bij La Dernière Heure. RWDM had het niet onder de markt in het Guldensporenstadion, maar daardoor smaakt de zege des te zoet. "Op een zwaar veld zijn we blijven vechten", verklaart Dailly. In minuut 84 resulteerde dat in de enige treffer van Jeff Reine-Adélaïde.

Dailly nam de assist voor zijn rekening. "Bij het doelpunt heb ik moeten vechten om te kunnen passen", legt hij uit. Het betekent in één klap een mijlpaal voor de jonge spits. Voor de eerste keer in zijn loopbaan kan hij een statistiek afleveren op het hoogste niveau. Daar is hij erg trots op.

In 1994 stond RWDM voor het laatst in de kwartfinales van het bekertoernooi. In die campagne riep stadsgenoot RSC Anderlecht de club een halt toe. "Dat is lang geleden, maar we zijn er", beseft Dailly. "We gaan proberen om zo ver mogelijk te geraken." Al blijft de prioriteit ongetewijfeld om het behoud te verzekeren in de Jupiler Pro League.