70 procent balbezit, maar Kortrijk toch uitgeschakeld: RWDM heeft niet meegedaan

70 procent balbezit, maar Kortrijk toch uitgeschakeld: "RWDM heeft niet meegedaan"

05-12-2023 22:40
9

Hekkensluiter KV Kortrijk kan zich vanaf nu volledig concentreren op de Jupiler Pro League. In het bekertoernooi bleken de achtste finales het eindstation. Een thuisduel tegen RWDM was op papier nochtans een haalbare kaart, maar het bezoek uit Brussel sloeg ongenadig toe in het slot, tot afgrijzen van Glen De Boeck.

De KVK-trainer zag Jeff Reine-Adélaïde enkele minuten voor affluiten de beslissende openingstreffer op het bord zetten. Onverdiend, als je het De Boeck vraagt. "Dit is een wedstrijd die je altijd moet winnen", stelt hij onomwonden bij Sporza. "We hebben 70 procent balbezit en drukken de tegenstander constant naar het eigen doel." Toch slaagde Kortrijk er niet in om te winnen. Een "pijnlijke" afloop, moet ook De Boeck toegeven.

Hetzelfde euvel van het gehele seizoen stak de kop op: vooraan loopt het spaak. "Dit is het voetbal dat ik wil zien, maar als je geen goal kan maken, dan houdt het op", aldus De Boeck. Op enkele momentjes na kan hij zijn elftal niet al te veel verwijten, klinkt het. "RWDM heeft niet meegedaan vandaag."

Niettemin incasseert KVK zo een zoveelste opdoffer. Ook voor de eigen aanhang werd het eventjes te veel. Zij uitten hun onvrede over de ploeg. De Boeck sprong daarop op de bres. "Ik heb nog eventjes met de fans gesproken, omdat ik het niet kan verdragen dat ze zich tegen de club keren. Als niet iedereen in dezelfde richting kijkt - spelers, bestuur, supporters - gaat het niet lukken", deelt hij een les uit.