Mazzu voor duel met Antwerp: “Natuurlijk gaan we dat gebruiken om te motiveren”

Mazzu voor duel met Antwerp: “Natuurlijk gaan we dat gebruiken om te motiveren”

05-12-2023 17:45
4

Sporting Charleroi, momenteel op de twaalfde positie in de competitie, staat voor een belangrijke bekerwedstrijd tegen Antwerp. Ondanks hun plaats in de onderste regionen van de ranglijst, blijft coach Felice Mazzù vastberaden om de beker serieus te nemen.

Mazzù benadrukt het belang van de wedstrijd en verwerpt het idee van het opofferen van de beker voor betere prestaties in de aankomende competitieduels. Hij benadrukt: "Het team dat start, is gewoon het team waarvan ik denk dat het het beste is geplaatst om deze wedstrijd te winnen. We willen door naar de volgende ronde”, klinkt het, geciteerd door L’Avenir

De coach bevestigt verder dat Hervé Koffi zal spelen maar onthult weinig over zijn opstelling voor de wedstrijd. "Je zult het woensdagavond zien...," voegt hij eraan toe. Enkele spelers, waaronder Monticelli en Trebel, zullen niet beschikbaar zijn, terwijl anderen zoals Van Cleemput terugkeren naar de selectie.

Charleroi put moed uit eerdere overwinningen op Antwerp en het feit dat ze al vier jaar geen kwartfinales van de Belgische beker hebben bereikt. Mazzù erkent het voordeel van deze eerdere successen. "Natuurlijk zullen we dat gebruiken om de spelers te motiveren, maar de Antwerpse coach zal ongetwijfeld hetzelfde doen in de andere richting”, aldus Mazzu.