Kritisch op de aanval: “Djenepo moet, wat mij betreft, uit het team van Standard”

Kritisch op de aanval: “Djenepo moet, wat mij betreft, uit het team van Standard”

05-12-2023 16:59
7

Standard en Carl Hoefkens trekken donderdag naar RSC Anderlecht voor hun ontmoeting in de Beker van België. Na een pijnlijke nederlaag in Club Brugge is Standard het gespreksonderwerp van een aantal analisten bij RTBF

De analisten zijn het eens aan tafel. Er wacht hen een moeilijke taak. Een dubbele ontmoeting met Anderlecht is nooit een cadeau, en al zeker niet met de vorm waarin Paars-Wit verkeert. ‘Standard creëert bijna geen kansen en hun steriele aanvalsstijl begint er zorgwekkend uit te zien, met weinig kansen om op te bouwen’, klinkt het bij Stephan Streker.

‘Ik vind Standard zorgwekkend. Ze zijn niet goed en missen ideeën, vooral in de aanval’, bevestigt analist Cécile De Gernier. Volgens De Grenier is het grootste probleem misschien wel de verdediging. Volgens de analist is er geen stabiliteit.

Opvallend is verder dat Standard de op een na slechtste aanval heeft van de Jupiler Pro League. Standard heeft momenteel slechts zestien doelpunten in zestien wedstrijden. Vooral het geval van Moussa Djenepo is volgens de analisten veelzeggend. ‘Hij heeft zijn dribbels, maar het laatste tikje is er nooit. Wat mij betreft moet hij uit het team’, klinkt het bij Manu Jous.