'Malen niet gelukkig bij Dortmund: Duitse topclub staat open voor transfer'

'Malen niet gelukkig bij Dortmund: Duitse topclub staat open voor transfer'

05-12-2023 09:13
2

Donyell Malen wil vertrekken bij Borussia Dortmund. De 24-jarige aanvaller is volgens Sky Sport niet geheel gelukkig bij Die Schwarzgelben, die hem als een goede kandidaat zien om geld in het laatje te brengen. Dat zou een concurrent minder betekenen voor de herstellende Julien Duranville.

Sky meldt dat Malen 'zijn vertrek al aan het plannen is'. Ook Dortmund staat open voor een transfer en hoopt zo'n 30 à 35 miljoen euro te ontvangen voor de Oranje-international. Dat de voormalig PSV'er onlangs van zaakwaarnemer veranderde, hij stapte over naar SEG, wordt door Die Borussen als teken aan de wand gezien. Vanuit de Premier League zou er interesse voor hem zijn.

Malen zou vooral ontevreden zijn over de positie waarop hij onder coach Edin Terzic moet spelen. De rechtspoot speelt zelf het liefst als linksbuiten of in de spits, maar komt in Dortmund voornamelijk als rechtsbuiten in actie. Zijn contract loopt nog tot medio 2026, maar een vervroegd afscheid lijkt inmiddels in de maak. Dortmund nam hem in de zomer van 2021 nog voor dertig miljoen over van PSV.

De Nederlander kwam dit seizoen in twaalf van de dertien Bundesliga-duels in actie. Negen keer stond hij in de basis. Zijn teller staat op vier goals. Viaplay-analist Simon Cziommer, die tevens actief is als zaakwaarnemer, onthulde al dat Johan Bakayoko van PSV in beeld is als opvolger van Malen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.