Franse WK-winnaar 2018 met schokkend verhaal: 'Ik barstte toen in tranen uit'

Franse WK-winnaar 2018 met schokkend verhaal: 'Ik barstte toen in tranen uit'

04-12-2023 20:31

Florian Thauvin heeft een lange tijd gekampt met zijn mentale gezondheid. De aanvaller die met Frankrijk het WK won in 2018, zat in een depressie en vertrok bewust naar Mexico om daar met rust weer kon werken aan het opbouwen van zijn mentale welzijn.

Eind 2021 ging het mis voor Thauvin. Hij speelde toen voor Olympique Marseille, drie jaar na de winst met Frankrijk op het WK. "Op het veld ging het heel erg goed, maar mentaal helemaal niet", vertelt de Franse aanvaller in gesprek met Canal+. "Daarom heb ik er toen ook voor gekozen om naar Mexico te gaan. Misschien een stap terug voor mijn carrière, maar voor mijn hoofd was het een stap vooruit."

Thauvin komt op dit moment uit voor Udinese, maar stapte in de zomer van 2021 heel bewust over naar Tigres in Mexico. "Ik zocht naar rust, stilte en minder druk. Van de supporters en van de media. Ik had het zelf niet eens door hoe ik daarmee zat. Mensen om me heen vertelden me dat ik professionele hulp moest gaan zoeken. Toen ik dat drie maanden voor mijn transfer deed, barstte ik gelijk in tranen uit."

De dertigjarige Fransman kreeg toen te horen dat hij in een depressieve fase zat. "Ik was geschokt omdat het me heel erg raakte. Ik kreeg toen te horen dat ik een depressie had. Ik nam toen direct de keuze om een stapje terug te doen. In Mexico kon ik weer tot mezelf komen en beter worden als mens."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.