Veelbesproken arbiter Lardot fluit opnieuw match tussen Anderlecht en Standard

Veelbesproken arbiter Lardot fluit opnieuw match tussen Anderlecht en Standard

04-12-2023 17:45 Laatste update: 18:03
25

Niet veel langer dan twee maanden geleden floot Jonathan Lardot de wedstrijd tussen Standard en RSC Anderlecht (3-2). Het optreden van de arbiter leidde tot veel discussie over een niet gegeven penalty. Nu mag de scheidsrechter zich op 10 december weer gaan bewijzen tijdens de wedstrijd Anderlecht tegen Standard.

Lardot is de scheidsrechter die Kasper Dolberg op 22 oktober in het zestienmetergebied naar de grond zag gaan, maar die na contact met de VAR niet naar de beelden hoefde te kijken.

Dat leidde tot veel discussie, waarna Lardot na afloop van de wedstrijd terugkwam op het moment. ''Ik zie ook de houding van Vanheusden, die de situatie en de bal negeert. Hij focust zich enkel op de aanvaller met zijn armen. Als ik de beelden had gezien, had ik een penalty gegeven en Vanheusden geel voor onsportief gedrag'', vertelde Lardot toen bij Under Review.

Anderlecht speelt 3 dagen eerder ook tegen Standard, maar dan in de achtste finales van de Beker van België. Voor dat duel is Bram Van Driessche aangewezen als de arbiter.