Vandenbempt na Club-Standard: Ze leken getekend door lastige periode

Vandenbempt na Club-Standard: "Ze leken getekend door lastige periode"

04-12-2023 11:42
14

Club Brugge won zondag de topper tegen Standard met 2-0. Igor Thiago en Philip Zinckernagel konden de netten doen trillen voor Club. Peter Vandenbempt vond het interview van Zinckernagel en Ronny Deila achteraf frappant.

Vandenbempt vond zowel het interview van Zinckernagel als dat van Ronny Deila na de match opvallend. "Wat mij frappeerde was dat Deila en man van de match Zinckernagel in de interviews op televisie toch enigszins bedrukt leken", aldus Vandenbempt bij Sporza. "Ze leken getekend door de lastige periode die ze hebben doorgemaakt, of stonden daar toch nog niet met de volle overtuiging van 'vanaf nu rollen we alles op'", voegt de analist toe.

Vandenbempt was onder de indruk van de start van Club Brugge maar zag ook dat het weinig kansen opleverde. "Daarna was het verval groot. Tegen een onmondig Standard was dat geen probleem. Als je dat straks echter tegen goede ploegen als Gent of Union doet dan betaal je daarvoor een prijs", zegt Vandenbempt.

Opvallend was dat de spelers in de interviews achteraf zeiden dat ze bewust de bal aan Standard lieten. "De trainer was net daarover ontgoocheld. Hij begreep niet dat zijn ploeg passief werd en achteruit begon te voetballen. Gevraagd was dat dan toch blijkbaar niet", aldus Vandenbempt.

Club Brugge pakt zo na de overtuigende 0-5 tegen Besiktas in de Conference League eerder deze week opnieuw de volle buit. Blauw-Zwart heeft nu 26 punten en staat daarmee vijfde. Standard staat na 16 speeldagen negende met 20 punten.  

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.