Weinig geloof in Standard: Ze zijn te min voor Play-Off 1

Weinig geloof in Standard: "Ze zijn te min voor Play-Off 1"

03-12-2023 12:00
16

Standard trekt zondag richting Club Brugge, waar het in de strijd om Play-Off 1 een belangrijke wedstrijd afwerkt. Als het bij de eerste zes wil eindigen, kan het een goede zaak doen met winst tegen Club Brugge. Al twijfelt Franky Van der Elst toch aan de roach.

Het icoon van Club Brugge gelooft niet meteen dat Standard ook bij de eerste zes zal eindigen. "Ze zijn onregelmatig", geeft hij aan in Het Nieuwsblad. "Ze hebben een mooie reactie getoond tegen Genk. Hun ambitie is Play-off 1. Ik gun het hen, maar denk eerlijk gezegd dat ze daar net wat te min voor zijn", klinkt het.

Volgens hem loopt het vooral buitenshuis vaak fout af bij de Rouches. "Ze teren nog te vaak op enthousiasme, op Sclessin dat geweldig tekeer kan gaan. Maar eens buiten Luik wordt het moeilijk, zeker in de topmatchen. Antwerp: 6-0. Gent: 3-1", geeft hij aan.

Voor hem is het dan ook duidelijk dat er zondag gewonnen moet worden van Club Bugge. "Als ze hun ambitie kracht willen bijzetten, is dit het moment een statement te maken. Erna moeten ze eerst voor de beker en dan voor de competitie naar Anderlecht. Dat is van het zwaarste dat je in België kan hebben", besluit hij.

Standard staat momenteel op een achtste plek in de stand en telt vier punten achterstand op KRC Genk, dat op een zesde plek staat.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.