Rode Duivel Bakayoko looft zijn aankomende opponent: Wordt een schaakspel

Rode Duivel Bakayoko looft zijn aankomende opponent: "Wordt een schaakspel"

02-12-2023 18:36

Rode Duivel Johan Bakayoko heeft veel zin in de persoonlijke duels met Quilindschy Hartman. Zondag staan de twee talenten tegenover elkaar tijdens de topper tussen Feyenoord en PSV.

Bakayoko ontving eerder deze week de prijs voor Talent van de Maand in de Eredivisie. De twintigjarige aanvaller kan zijn klasse zondag tegen Feyenoord opnieuw tonen. In De Kuip is Hartman zijn directe tegenstander en ESPN-verslaggever Hans Kraay junior vraagt zich af op wie hij zijn geld moet zetten in het onderlinge duel. "Zet het geld op wie jij wil zetten. Ik ga mijn geld niet op iemand anders zetten", lacht Bakayoko.

De PSV'er benadrukt dat Hartman zich niet alleen op hem moet focussen. "Ze moeten rekening houden met het hele team. Dat is de kracht van PSV", wijst Bakayoko naar de invallers die doordeweeks tegen Sevilla (2-3) het verschil maakten. De aanvaller heeft mooie woorden over voor Hartman. "Zeker een goede speler, zeker. Ik heb één keer tegen hem gespeeld, in de Johan Cruijff Schaal. Toen vond ik hem eigenlijk heel goed."

Bakayoko denkt te weten hoe hij het Hartman zo moeilijk mogelijk kan maken. "Door variatie in mijn spel te brengen. Diepgaan, in de bal komen, binnenkant, buitenkant...", somt hij op. "Het is een schaakspel."